Hozzávalók: |
Elkészítés: |
10 dkg búzadara, 45 dkg metélt tészta, 2 dl lekvár, só, zsír, cukor |
A (széles)metélt tésztát forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín. Amíg a tészta fő, sűrűn kevergetve, zsíron vagy vajon megpirítjuk a darát. Ha egyenletesen szép pirosasbarna színű, felöntjük 1 dl vízzel, hogy kicsit megduzzadjon. Ha a tészta kész, a pirított darára leszűrjük, összekeverjük és már tálalhatjuk is. Tetejére két-három kanál finom lekvárt és ízlés szerint porcukrot teszünk. Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. És főleg olcsó - mennyiszer adtak a napköziben meg a seregben! Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |