recept: Darás tészta, Kifőzde
Darás tészta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg búzadara,
45 dkg metélt tészta,
2 dl lekvár,
só, zsír, cukor



A (széles)metélt tésztát forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín.
Amíg a tészta fő, sűrűn kevergetve, zsíron vagy vajon megpirítjuk a darát. Ha egyenletesen szép pirosasbarna színű, felöntjük 1 dl vízzel, hogy kicsit megduzzadjon.
Ha a tészta kész, a pirított darára leszűrjük, összekeverjük és már tálalhatjuk is.
Tetejére két-három kanál finom lekvárt és ízlés szerint porcukrot teszünk.
Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. És főleg olcsó - mennyiszer adtak a napköziben meg a seregben!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyám repertoárjából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2008.12.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:05:57 - 2.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez